Pàgina 26

Dilluns,
03 d'agost de 2015
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Comunitat Valenciana No hi haurà autovia entre Muro i Villena

No hi haurà autovia entre Muro i Villena

Correu electrònic Imprimeix PDF

Així ho va afirmar ahir el director general d'Obres Públiques en la reunió que va mantindre amb els alcaldes de Bocairent, Agres i Alfafara i amb un tècnic de l'Ajuntament de Muro per presentar als ajuntaments els estudis sobre el futur eix transversal entre Muro i Villena. Segons va explicar Ismael Ferrer, la Conselleria d'Infraestructures i Transport ha descartat la possibilitat de construir una autovia i ha optat per una carretera amb dos carrils. Des del Consell van insistir que aquesta nova infraestructura encara es troba en fase de projecte, que falten els informes ambientals i de patrimoni i que hi ha la voluntat de consensuar-ne el traçat abans de continuar desenvolupant el projecte.

Es tracta d'un corredor de 42 quilòmetres que connectarà l'autovia d'Almansa-Alacant i la comarca de l'Alcoià, i comunicarà directament l'autovia Madrid-Alacant i la central de Canals-Alacant. El projecte pretén millorar les comunicacions de la comarca de l'Alcoià i articular les àrees industrials d'aquesta comarca i de Villena. Amb un cost que podria arribar a 100 milions d'euros, el traçat discorrerà parcialment per l'actual carretera CV-81 i afectarà els termes de Villena, Canyada, el Camp de Mirra, Beneixama, Banyeres, Alfafara, Agres, Muro i Bocairent. El Consell aposta per seguir el disseny de l'actual carretera comarcal, però en el tram Alfafara-Muro, el nou vial deixaria l'actual CV-700 i es trobaria amb la zona ocupada pel ferrocarril actual i el desmantellat de l'antic tren Xixarra. Segons les declaracions dels membres del Consell, el traçat satisfaria les reivindicacions del col·lectiu Salvem la Valleta ja que s'allunyarà del parc natural de la Serra de Mariola per evitar que n'isca afectat.

Arxiu de Pàgina 26

Salvem la Valleta considera innecessària l'autovia entre Villena i Muro

 

Comentaris
Afegeix nou
+/-
Escriu comentari
Nom:
Correu:
 
Títol:
 
agresà  - no volem autovia...   |25-02-2009 17:06:18
...però tampoc no volem una carretera nova!
el que s'hauria de fer (i en açò
pareix que hi ha consens a la valleta tant entre els volien autovia com amb els
que no volíem que es tocara res) és arreglar la carretera bocairent-muro ja
existent, ampliant-ne els revolts i trams més dificultosos per al trànsit
"gran". però no fer-ne una de nova, i molt menys per la via del
xitxarra.
i, a més, reforçar el tren xàtiva-alcoi, estructurar el
gandia-alcoi i l'alcoi-alacant.
pareix mentida que com més conscienciats estem,
globalment, de l'actual situació climàtica, i com més mesures pren tot lo
món per canviar hàbits, ací encara estem que si el turisme i la construcció
són intocables.
encara sort que l'actual crisi els pararà els peus (preguem).
a vore si també tanca a la presó alguns polítics i encorbatats.
i a vore si
també, de passada, els còmplices passius obrin els ulls i baixen del burro!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Nord

Xúquer-Túria

Centrals

Sud

Editorial

  • La fractura territorial de la Comunitat Valenciana ha tornat a fer-se clarament visible amb la possible unió entre les dos grans caixes d'estalvis de casa nostra. La resposta inicial de Coepa, les declaracions del president de la Diputació d'Alacant o el posicionament de la Cambra de Comerç d'aquesta ciutat han tornat a mostrar en quins termes, en el sentit de Benedict Anderson, s'imagina el territori. José Joaquin Ripoll ha destacat el fet

    Llegiu-ne més...

Tendències

Destacat

Cercar Notícies

Webpagina26.com

CUINA

Llibres

 

HHhH

 

«La casa de gel»

Joan Pons és llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Barcelona. Autor d'una desena d'obres, «Sorra a les sabates» va ser triada en 2005 com una de les tres millors novel·les de l'any segons el jurat del premi Salambó. Un any...

Publicitat