Pàgina 26

Diumenge,
02 d'agost de 2015
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Comunitat Valenciana Nord Calles lamenta que les Corts no reconeguen els artistes de les gaiates

Calles lamenta que les Corts no reconeguen els artistes de les gaiates

Correu electrònic Imprimeix PDF

El portaveu del grup municipal socialista a l'Ajuntament de Castelló ha reclamat a Alberto Fabra, batle de la ciutat i diputat al nostre parlament, que «es rebel·le contra un nou ultratge de València». Els populars han presentat una proposició no de llei a les Corts en què reclamen al govern estatal que regule la qualificació professional dels artistes fallers i foguerers. En aquesta iniciativa, però, no s'han inclòs els artistes gaiaters, que restarien exclosos del nou marc laboral. Juan María Calles ha afirmat que Rafael Blasco «tractaria millor la ciutat de Castelló si es tractara d'una ONG». Cal tindre en compte que Rafael Blasco, a més de portaveu del grup parlamentari popular, també és el conseller de Solidaritat i Ciutadania. Els socialistes asseguren que gràcies a la pressió del món de la festa i les denúncies de l'oposició es va aconseguir que aquesta Conselleria fera marxa arrere en la supressió als premis que reben les gaiates.

Calles adverteix que el fet de no incloure les gaiates en la proposició no de llei pot tindre efectes negatius ja que en la iniciativa es destaca que 750.000 lllocs de treball de la ciutat de València i d'Alacant giren al voltant de les falles i les fogueres. La principal força de l'oposició a l'Ajuntament de Castelló recorda que l'executiu de Zapatero ha atorgat a la Magdalena el títol de Festa d'Interés Turístic Internacional, proposta que van presentar els socialistes i va tindre el suport de la resta de partits, per això qualifiquen «d'incomprensiva i absurda» l'actitud dels populars.

Comentaris
Afegeix nou
+/-
Escriu comentari
Nom:
Correu:
 
Títol:
 
JordiCS  - Gaiates i gaiaters   |04-12-2010 15:56:09
El que ha de fer l'ajuntament de Castelló és impulsar les gaiates, que estan
ancorades als anys 50. Les falles han evolucionat, les fogueres han evolucionat,
però el sectarisme que les envolta ha impedit que s'ajustaren als nous temps.


Si volen que siguen reconegudes, primer hauran d'adequar-se al que la pròpia
societat de Castelló espera d'aquest "esclat de llum sense foc ni
fum".

Que es guanyen el reconeixement.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Comunitat Valenciana

Xúquer-Túria

Centrals

Sud

Editorial

  • La fractura territorial de la Comunitat Valenciana ha tornat a fer-se clarament visible amb la possible unió entre les dos grans caixes d'estalvis de casa nostra. La resposta inicial de Coepa, les declaracions del president de la Diputació d'Alacant o el posicionament de la Cambra de Comerç d'aquesta ciutat han tornat a mostrar en quins termes, en el sentit de Benedict Anderson, s'imagina el territori. José Joaquin Ripoll ha destacat el fet

    Llegiu-ne més...

Tendències

Destacat

Cercar Notícies

Webpagina26.com

CUINA

Llibres

 

HHhH

 

«La casa de gel»

Joan Pons és llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Barcelona. Autor d'una desena d'obres, «Sorra a les sabates» va ser triada en 2005 com una de les tres millors novel·les de l'any segons el jurat del premi Salambó. Un any...

Publicitat