Pàgina 26

Dimecres,
29 de juliol de 2015
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Comunitat Valenciana Xúquer-Túria Els populars de Burjassot s'indignen per l'eliminació de l'assessor municipal

Els populars de Burjassot s'indignen per l'eliminació de l'assessor municipal

Correu electrònic Imprimeix PDF

El principal grup de l'oposició considera que l'equip de govern ha pres aquesta decisió a causa de la denúncia que el PP va presentar contra José Luis Andrés Chavarrías (a la imatge), el batle d'aquesta ciutat de l'Horta Nord. Cristina Subiela ha argumentat que darrere de la supressió de l'assessor dels populars no hi ha motius econòmics. Per a la portaveu popular, es tracta d'una «represàlia» per la querella a causa de la situació en què es troba l'empresa Burjatec. La principal força de l'oposició destaca que Bloc i EU, amb molts menys regidors, mantenen els assessors. L'informe elaborat pel secretari de l'Ajuntament permet la decisió que ha pres l'equip de govern, format per socialistes i EU. El document argumenta que no hi ha desigualtat entre els grups polítics perquè els socialistes dirigeixen l'administració local, EU gestiona dos regidories i el Bloc ha mantingut un pacte d'estabilitat de govern.

Per contra, els populars no tenen cap responsabilitat en la gestió de Ca la Vila. El secretari recorda que és l'alcalde qui pot nomenar i fer cessar els assessors. Des del Bloc s'ha criticat que la decisió es va prendre en un ple d'urgència, en el qual no van ser presents els edils nacionalistes perquè amb anterioritat havien anunciat per escrit al registre que es trobarien fora del municipi del 19 al 23 d'aquest mes. Jordi Sebastià ha explicat que els valencianistes hagueren votat en contra de la proposta perquè suposa trencar l'acord establit entre els diversos grups.

Ara bé, la moció s'hauria aprovat perquè s'hauria produït un empat a deu que hauria decidit el vot de qualitat de l'alcalde. Sebastià considera que probablemet siga una de les pitjors decisions que ha pres José Luis Andrés Chavarrías des que va accedir a l'alcaldia ara fa 24 anys. Des del Bloc també han carregat contra EU, per donar suport a la moció. Els nacionalistes, finalment, s'ha mostrat convençuts que van prendre una decisió correcta quan abandonaren setmanes arrere el pacte de governabilitat que mantenien amb els socialistes.

La justícia ha decidit obrir una investigació en els comptes de l'empresa mixta Burjatec, en la qual Ca la Vila té el 51% de la participació. En la denúncia dels populars també s'implica l'alcalde, a qui s'acusa de prevaricació i falsedat de documentació. El proper 15 de setembre, l'alcalde i altres denunciants hauran de comparéixer davant del jutjat. José Luis Andrés Chavarrías ha acusat els populars de presentar denunciar «per tot», com va succeir amb l'afer de les pancartes.

Comentaris
Afegeix nou
+/-
Escriu comentari
Nom:
Correu:
 
Títol:
 
xav  - chavarrías dèspota   |21-08-2010 04:38:19
El Chavarrías este és un clar dèspota. Sort que el Bloc ha abandonat el
govern municipal dirigit per este senyor, perquè la veritat q es fa difícil
donar-li suport en decisions com aquesta, en la qual per raons partidistes
decideix deixar fora un dels assessors dels grups polítics sense motiu aparent.


Potser altre PSOE encapçalat per altra persona tinga més respecte, però
mentre siga dirigit per personatges com l'esmentat, mal favor fa a l'esquerra.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Nord

Comunitat Valenciana

Centrals

Sud

Editorial

  • La fractura territorial de la Comunitat Valenciana ha tornat a fer-se clarament visible amb la possible unió entre les dos grans caixes d'estalvis de casa nostra. La resposta inicial de Coepa, les declaracions del president de la Diputació d'Alacant o el posicionament de la Cambra de Comerç d'aquesta ciutat han tornat a mostrar en quins termes, en el sentit de Benedict Anderson, s'imagina el territori. José Joaquin Ripoll ha destacat el fet

    Llegiu-ne més...

Tendències

Destacat

Cercar Notícies

Webpagina26.com

CUINA

Llibres

 

HHhH

 

«La casa de gel»

Joan Pons és llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Barcelona. Autor d'una desena d'obres, «Sorra a les sabates» va ser triada en 2005 com una de les tres millors novel·les de l'any segons el jurat del premi Salambó. Un any...

Publicitat